top of page
  • Writer's pictureEesti vaimse tervise ja heaolu koalitsioon VATEK

Tule augustis Arvamusfestivalile – vaimse tervise ala ootab sind!



Seadsime sügisel strateegilise partnerluse ehk VAHUKOMM projekti raames endale ambitsioonika eesmärgi: 2022. aastal võiks Arvamusfestivalil olla kahepäevane täisprogrammiga vaimse tervise ala.


VATEKi kogukond esitas rohkelt sobivaid teemapüstitusi Arvamusfestivali ideekorjeks ning üheskoos saimegi selle sihi saavutatud. Vaimse tervise ala koordineerib VATEK ja igal arutelul on eraldi korraldaja – programm on tõeliselt mitmekesine! Täpse kava avaldame 1. juulil, kuid siin on isu tekitamiseks paar vihjet:


Reedel, 12. augustil räägime hingede hoidmisest, vaimse tervise innovatsioonist, ületöötamiskultuurist ja sellest, mis see vaimne tervis üleüldsegi on.


Laupäeval, 13 augustil aga kaevume sügavamale: arutleme, kuidas läheb meeste ja ka noorte vaimsel tervisel, milline on alternatiivmeditsiini roll vaimse tervise valdkonnas ning kuidas aidata lähedase suitsiidile kaotanul iseenda edasise eluga toime tulla.



Arvamusfestival toimub 12.–13. augustil Paides ning vaimse tervise alal toimub kummalgi päeval neli pooleteisetunnist arutelu. Ala korraldamisel teeme koostööd nii VATEKi liikmesorganisatsioonidega (Peaasi.ee, A-G Projekt, Vaikuseminutid, Triumf Health) kui ka teiste koostööpartneritega (Eesti Kirikute Nõukogu, TÜ psühholoogia instituut, Puudutame südameid toetusgrupp). Aruteludes osalejate nimekiri on veelgi põnevam ja kirjum; sellest kõigest täpsemalt aga juba juulikuus!





Commenti


bottom of page